Isnin, 7 Ogos 2017

Apakah itu Safety?

Apakah itu Safety?
Dalam English, ada Safety dan Security
Dalam Bahasa, hanya ada Keselamatan
.
.
Untuk jelaskannya, saya selalu gunakan maksud Keselamatan ialah lawan kepada perkataan kemalangan
.
Kemalangan di tempat kerja
Contohnya seperti video di bawah oleh NTV7
Ia menerangkan senario kemalangan di tempat kerja di Malaysia setakat ini
.
.
Dan kami Pengamal Safety, adalah orang belakang tabir kepada usaha meningkatkan tahap keselamatan di tempat kerja
.
.
Jangan join bidang safety selagi belum baca Ebook Nak Join Safety ni. Dapatkannya di sini:
http://ebooknakjoinsafety.gr8.com/
http://ebooknakjoinsafety.gr8.com/
http://ebooknakjoinsafety.gr8.com/ 

video

.

Isnin, 31 Julai 2017

Workplace Toolbox Topic: Cara Save Minyak yang Menarik


Teknik ini diamalkan oleh UPS, diuji oleh Mythbusters dan dibuktikan berkesan.

Secara amnya, lebih banyakkan belok ke kanan dalam perjalanan

Selamat membelok ke kanan lol :D


Isnin, 24 Julai 2017

5 Ciri- Ciri Orang Safety Typical

5 Ciri- Ciri Orang Safety Typical


1. Fesyen kasut kegemaran ialah Safety Shoes
2. Fesyen kegemaran lelaki ialah baju kemeja dan jeans
3. Senarai tempat makan sedap tempatan ada dalam memori 
4. Mempunyai 2 nombor telefon. Dalam kes paling ekstrim, 2 biji telefon
5. Jadi ahli group Whatsapp minimum 5 group. Dan kelima- limanya adalah group safety
6. Selalu sembang nak tambah bini. Realitinya takut bini
7. Berbual nak menang
8. Pantang dpt ofr lebey, lompat trs
9. cep last minit bru kelam kabut
10. slunya yg stay lama 1 tmpt ni pompuan je
11. Suka ambik gambar orang lain senyap2
12. Suka belanja orang makan... pemurah..😊
13. X suka kena arah tapi suka mengarah 😂
14. Muka nampak garang semacam tp hati ada taman...😂
15. Topi safety dlm boot kereta.
16. Parking kereta selalu masuk ngundur...
17. selalu ada mata2 kalau eksiden. subcon nak sembunyikan dr maincon or client. last2 dot info dr budak bawahan.
18. Bila keluar site,byk benda ko nk tegur. .mata dh mcm scanner harga brg..hahaha
19. But kereta bersepah kasut, safety helmet, selipar.
20. pergi jalan2 dengan family pun semua mende asyik dok kaitkan dengan safety.
21. hati tak tenang kalau ternampak unsafe act kat mana-mana
22. rasa happy sgt bila balik kampung ckp kerja apa ada orang faham dan tak buat muka blur.
23. safety nie slalu update cv kat opis senyap2...
24. Org buat kerja semua x betul. Kat rumah langgar gak safety rule
25. Mata setajam mata Helang. Nampak aje benda unsafe
26. Sessi jejak kasih safety2 masa dalam seminar
27. Pelanggan tetap JKKP& CIDB (buat CIDB Card-slalu xda kat site sbb g cidb& JKKP)
28. Minta gaji tinggi gile kelayakan tak seberapa 

Terima kasih kepada penyumbang idea sekalian, khususnya follower Fan Page Azahan Safetyman 
Semoga Allah memberkati anda semua
=================
Elakkan kerugian yuran pengajian& kursus yg tak diiktiraf JKKP yang bernilai beribu- ribu RM. Dapatkan Ebook Panduan Nak Join Bidang Safety di sini: http://ebooknakjoinsafety.gr8.com/